2013:Program

From TheCamp
Jump to navigationJump to search

Programmet er under udarbejdelse

Programmet for TheCamp2013 er under udarbejdelse. Ugeprogrammet udfyldes efterhånden som tingene falder på plads.


Se også Vejledning i videooptagelse og -indkodning

TheCamp.dk program for 2013
Dato: Lør 20/7 Søn 21/7 Man 22/7 Tir 23/7 Ons 24/7 Tor 25/7 Fre 26/7 Lør 27/7
Dagsansvarlig: Fælles Hold 1 Hold 2 Hold 3 Hold 4 Hold 5 Hold 6 Alle
Kl. 12:00 Middag Middag Middag Middag Middag Middag Middag
Kl. 13:30 Ankomst Saldi og
Saldi Kasse

Claus Agerskov
PHK
talk time

Poul-Henning
Kamp
Hushfile
Thomas Steen Rasmussen
Introduktion til BIG data
Alexander Færøy
Puppet, The Foreman og den dovne system administrator
Michael Aronsen
CensurFriDNS - Teknik, Politik og Etik
Thomas Steen Rasmussen
Farvel og hjemrejse
kl. 16:00
(Reserveret
til deltageres
foredrag)
Velkomst
TSG
Rundtur på lejren
Intet programsat GNU Parallel
Ole Tange
Intet programsat WORKSHOP: Lamp Clustering Mikkel Mikjær Intet programsat Sysadmin
appreciation day

Kage og
fællesfoto
Kl. 18:00 Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Festmiddag Aftensmad
Kl. 21:00 Web Platform Next 101
Kenneth Christiansen
LAMP Clustering
Mikkel M. Christensen
SW Patenter
Ole Tange
DDoS workshop
Henrik Kramshøj
Lightning Talks
Ansvarlig: Dennis
Festmiddag Evaluering
hygge
pakke egen
teknik
sammen mv.
Special Events Ed's waffles!


Lørdag den 20. Juli 2013

Kl. 13:00 Ankomst

Kl. 16:00 Velkomst (den korte version)

Kl. 21:00 Web Platform Next 101

Taler: Kenneth Christiansen, tidligere Nokia, nu Intel kommer og holder er foredrag.

Mere følger.

Søndag den 21. Juli 2013

Kl. 13:30 Saldi og Saldi kasse

Emne:Saldi og Saldi Kasse

Taler: Claus Agerskov

Status: Bekræftet

Kl. 16:00:

Kl. 21:00 LAMP Clustering

Mikkel Mikjær Christensen

Titel: LAMP Clustering

Taler: Mikkel Mikjær Christensen

Teaser: 30 millioner sidevisninger på 8 timer - det i sig selv er meget, når man så tager i betragtning at det bagved liggende CMS system er Typo3 så er det _rigtigt_ meget. Vi fik opgaven at bygge et cluster der kunne håndtere presset som det ser ud nu og skulle kunne skalere minimum 10x. Det betød at der skulle bygges et LAMP Cluster der potentielt set skulle kunne håndtere 1 milliard sidevisninger om dagen. Til foredraget vil jeg gennemgå den løsning vi kom frem til, og kigge lidt på de forskellige teknikker vi anvendte.

Forkundskaber: Basal viden om LAMP, Linux og Netværk er nødvendig

Mandag den 22. Juli 2013

Kl. 13:00 P-HK Talktime med Poul-Henning Kamp

Poul-Henning Kamp

Poul-Henning Kamp kommer forbi og taler om noget han han har på hjertet.

  • Status: Bekræftet.
  • Niveau. Alle.

Kl. 16:00 Softwarepatenter

Ole Tange

Emne: softwarepatenter

Foredragsholder: Ole Tange

Status: Bekræftet

Teaser: Vi har kæmpet mod softwarepatenter i Europa siden 1998. Med EU-patentdomstolen ser det ud til, at vi får en folkeafstemning. Det er i praksis det tætteste vi kommer på en folkeafstemning om indførelse af softwarepatenter.

Det er derfor væsentligt vi får mobiliseret så mange, at vi kan få et nej hevet i hus; og man kan godt stemme nej selvom man generelt synes EU er en god ide.

Foredraget giver introduktion til hvad softwarepatenter er, hvorfor de er skadelige, og hvad udsigeterne er for EU-patentdomstolen.

Efter foredraget bør publikum kunne tilbagevise ethvert argument for softwarepatenter samt argumentere for at EU-patentdomstolen i den nuværende udformning ikke er acceptabel.

Om foredragsholderen: Ole Tange er udvikleren bag GNU Parallel. Han har arbejdet som Hostmaster for .dk, som sikkerhedskonsulent, som netværksadministrator, som site reliablility engineer, som udvikler og arbejder nu som bioinformatiker på Københavns Universitet. Han har arbejdet med UNIX siden 1991, GNU/Linux siden 1992, og i 1996 slettede han sin Microsoft Windows partition. Hans telefon har kørt fri software siden 2008.

Han er aktiv inden for fri software og IT-politik, men måske bedst kendt for "The Patented Webshop" på http://ole.tange.dk/swpat - en illustration af software-patenter i en typisk webshop.

Kl. 21:00 GNU Parallel

Ole Tange

Emne: GNU Parallel

Foredragsholder: Ole Tange

Status: Bekræftet

Teaser: Fra kommandolinjen er det nemt at lave scripts, der udføres et af gangen - f.eks. komprimering af hver fil. Det er mere bøvlet at køre et konstant antal scripts i parallel. GNU Parallel gør det nemt at parallelisere scripts og kan ofte helt fjerne behovet for at lave små 10-linjers kør-og-smid-væk scripts som systemadministratorer laver hele tiden.

GNU Parallel er et UNIX shell-værktøj til udførelse af jobs parallelt ved hjælp af en eller flere computere. Et job kan være en enkelt kommando eller et lille script, der skal køre for hver linje i input. Det typiske input er en liste over filer, et liste af computere, en liste over brugere, en liste med webadresser eller en liste af tabeller. Et job kan også være en kommando, der læser fra en pipe. GNU Parallel kan derefter opdele input og pipe det ind i kommandoer parallelt.

Hvis du bruger xargs og tee i dag vil du finde GNU Parallel meget nem at bruge, da GNU Parallel er skrevet så den har de samme options som xargs. Hvis du skriver løkker i shell, vil du se, at GNU Parallel kan erstatte de fleste løkker og få dem til at køre hurtigere ved at køre flere jobs parallelt.

GNU Parallel sikrer output fra kommandoerne er samme output som du ville få hvis du havde kørt kommandoerne sekventielt. Dette gør det muligt at bruge output fra GNU Parallel som input til andre programmer.

For hver linje af input udfører GNU Parallel en kommando med den linje som argumenter. Hvis der ikke er nogen kommando givet, udføres linjen som kommando. Flere linjer vil blive kørt parallelt.

GNU Parallel kan ofte bruges som erstatning for xargs eller cat | bash. GNU Parallel er også blevet kaldt fattigmands-Hadoop, da det kan løse en stor del af de samme opgaver, men uden et Hadoop-setup.

Om foredragsholderen: Ole Tange er udvikleren bag GNU Parallel. Han har arbejdet som Hostmaster for .dk, som sikkerhedskonsulent, som netværksadministrator, som site reliablility engineer, som udvikler og arbejder nu som bioinformatiker på Københavns Universitet. Han har arbejdet med UNIX siden 1991, GNU/Linux siden 1992, og i 1996 slettede han sin Microsoft Windows partition. Hans telefon har kørt fri software siden 2008.

Han er aktiv inden for fri software og IT-politik, men måske bedst kendt for "The Patented Webshop" på http://ole.tange.dk/swpat - en illustration af software-patenter i en typisk webshop.

Tirsdag den 23. Juli 2013

Kl. 13:00 Hushfile - Fildeling med Clientside Kryptering.

Taler: Thomas Steen Rasmussen

Titel: Hushfile - Fildeling med Clientside Kryptering.

Tisser: Hushfile er en krypteret fildeling service. Ideen bag hushfile er at det skal være nemt at dele filer med hinanden uden at mellemænd eller server operators kan følge med i hvad der deles. Når filer deles med hushfile krypteres de før de uploades til serveren. Koden til krypteringen deles som en del af URL til filen, på en måde så koden ikke sendes til serveren.

Hushfile er både en service og et software projekt. Servicen kører på https://hushfile.it og fungerer fint til små filer op til 50-100 megabyte. Softwaren ligger på Github https://github.com/hushfile/hushfile så man kan køre sin egen hushfile service.

Denne talk vil fortælle om filosofien bag, den tekniske implementering af serversiden og APIet, samt den pt. eneste klient som er webbaseret. Jeg vil også komme ind på planerne for CLI og QT klienter, samt mobil klienter.

Kl. 16:00

Kl. 21:00 DDoS workshop

Henrik Kramshøj

Taler: Henrik Kramshøj

Teaser: DDoS er kommet på alles læber specielt efter NemID ikke havde beskyttelse mod selv små angreb. Denne DDoS workshop fortæller om kategorierne af DoS og demonstrerer med programmer i et lukket miljø hvordan det kan udføres.

Niveauet er middel og du forventes at kende begreber som webserver, IP-adresser, altså basal internetviden. Implementation af beskyttelse vil fordre BGP, men ikke mere end du kan nå at lære på The Camp.


Om taleren: Henrik Kramshøj (HLK) er cand.scient i datalogi og til daglig internet samurai hos Solido Networks ApS. Han administrerer større netværk og sikrer mod DDoS efter bedste evne.

Onsdag den 24. Juli 2013

Kl. 13:00 Introduktion til Big Data

Taler: Alexander Færøy

Teaser:

OM Taleren:

Kl. 16:00

Kl 21:00 Lightning Talks. Ansv. Dennis Andersen

Små korte indlæg af 10-15 minutters varighed om et emne du roder med eller har lyst til at fortælle om.

Snak med Dennis Andersen (Zalzer) og/eller skriv dig på herunder hvis du har et indlæg.

  • Ronni: Rndphrase
  • Alexander Færøy: Cloud Arkitektur
  • Asbjørn: ??
  • Dennis R. Andersen: .Net Syslog Libary, Oberservium Additions & a little magic

Torsdag den 25. Juli 2013

Kl. 13:00 Puppet, The Foreman og den dovne system administrator

Michael Aronsen

Taler: Michael Aronsen, DTU

Teaser: Datacenter automation og cloud orchestration er meget hypede begreber for tiden, men det betyder ikke det er nogen dårlig ide.

Jeg vil tale lidt om de værktøjer jeg har brugt til at administrere HPC clusters, hvorfor jeg nu bruger puppet, hvad The Foreman kan byde ind med og hvor lidt forskel der egentlig er på HPC og "almindelig" system administration med et større antal servere.

Jeg tager et par HP microservere med til et lille demomiljø.


Kl. 16:00

Kl. 21:00 Festmiddag.

Fredag den 26. Juli 2013

Kl. 13:00, CensurFriDNS - Teknik, Politik og Etik

Taler: Thomas Steen Rasmussen

Titel: CensurFriDNS - Teknik, Politik og Etik.

Kl. 16:00

Kl. 21:00

Lørdag den 27. Juli 2013

Rydde op, vi skal være færdige med alt kl 12:00.

2013 foredrag med OK fra foredragsholderen